Du skal logge ind for at skrive en note

I dette afsnit af Forfattervejledningen kan du læse om, hvordan du bliver forfatter på Systime, hvilke unikke muligheder vi kan tilbyde dig, og hvilke processer du vil blive inddraget i som forfatter.

Du skal logge ind for at skrive en note

Bliv forfatter

På Systime er vi altid på udkig efter nye og kreative forfattere, som vil være med til at udvikle kvalitetsmateriale til forskellige fag i det danske uddannelsessystem.

Systime har altid haft et tæt samarbejde med lærere på alle niveauer af den danske uddannelsessektor, fordi vi vil sikre kvalitet i alt, hvad vi udgiver. Det har derfor stor værdi for os, at alle vores forfattere er solidt funderede i undervisningsmiljøet og selv har erfaringer som både lærere og brugere af undervisningsmateriale.

Har du en god idé til et nyt undervisningsmateriale, eller har du lyst til at bidrage med indhold til en eksisterende udgivelse, så hold dig ikke tilbage med at kontakte os

Du skal logge ind for at skrive en note

Databasebøger

Systime er et databasepublicerende forlag. Alle vores udgivelser begynder som indhold i en database, og herfra publiceres det på det valgte udgivelsesmedie. Læs mere herom i afsnittet Databaseudgivelser.

I praksis vil de fleste forfattere træffe valget om udgivelsesmedie i et samarbejde med deres projektleder, som har et indgående kendskab til markedsforholdene for de enkelte fag og mulighederne med de forskellige medier.

Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i Forfattervejledningens afsnit om at skrive til databasen, inden du går i gang med skrivearbejdet.

Du skal logge ind for at skrive en note

Systime Lab

Som forfatter på Systime skal du være indstillet på at kommunikere med dine fagfæller på Systime Lab. Her blogger du om arbejdet med din udgivelse og lægger prøvekapitler, links mv. ud, så andre lærere kan give feedback.

Du skal logge ind for at skrive en note

Projektets Google-site

For os er transparens og videndeling helt essentielle elementer i en udgivelsesproces. Derfor bruger vi projektrum til al kommunikation om udgivelsen, som her bliver tilgængelig for alle involverede.

Din udgivelse får derfor et Google-site, som er et åbent og overskueligt projektrum. Her kan du udvikle og følge hele processen omkring udgivelsen; lige fra budget og mødereferater til copyright, grafik og markedsføring. Alle projektdeltagere og relevante Systime-medarbejdere har derfor adgang til oplysningerne i projektrummet. Det sikrer kvalitet og sammenhæng igennem hele udgivelsesprocessen.

Du skal logge ind for at skrive en note

MinKonto

MinKonto er dit ressourcested som forfatter. Herfra har du fri adgang til alle Systimes webudgivelser – du kan downloade eBøger, og du kan se din salgsstatistik og finde kursustilbud målrettet til dig som forfatter.

Det er også fra MinKonto, at du finder en genvej til forfattervejledningen.

Du skal logge ind for at skrive en note

Ophavsret

Du har ofte brug for at bringe tekster, figurer, modeller, fotos og videoer, som andre har produceret, og som du derfor skal søge om rettigheder til at videreformidle.

På Systime giver vi dig professionel assistance, så du ikke får problemer med andres ophavsret.

Du skal logge ind for at skrive en note

Ekstern redaktør, projektleder og produktionsleder

Dine nærmeste samarbejdspartnere i udgivelsesprocessen er den eksterne redaktørprojektlederen og produktionslederen. Den eksterne redaktør er din sparringspartner i forhold til det faglige indhold i din udgivelse og er typisk selv underviser. Projektlederen assisterer dig med det praktiske omkring selve udgivelsen, og produktionslederen vil samarbejde med dig om produktionen af din udgivelse.

Du skal logge ind for at skrive en note

Bibliotekstafgift og Copydan

Ved siden af indtægterne fra salget af din udgivelse har du mulighed for at søge om udbetaling af biblioteksafgift og midler fra Copydan. Her i forfattervejledningen giver vi dig overblik over proceduren.

Du skal logge ind for at skrive en note
Copyright Systime A/S 2018